Utställning i Stockholm

Att besöka konstutställningar i Stockholm

Att besöka konstutställningar är ett fantastiskt sätt att uppleva konst på nära håll och få en inblick i konstnärernas olika uttrycksformer. I Stockholm finns det många olika utställningar att besöka, där man kan se allt från traditionell målning och skulptur till performance och videoverk.

Nationalmuseum

Nationalmuseum är ett av Sveriges främsta konstmuseer och har en imponerande samling av konst från olika tidsperioder och genrer. Här kan man bland annat se verk av svenska konstnärer som Carl Larsson och Anders Zorn, liksom internationella konstnärer som Rembrandt och Rubens.

Besök Nationalmusem

Moderna Museet

Moderna Museet är ett museum för modern och samtida konst och har en imponerande samling av verk från 1900-talet och framåt. Här kan man se verk av svenska konstnärer som Hilma af Klint och Olafur Eliasson, liksom internationella konstnärer som Pablo Picasso och Andy Warhol.

Besök Moderna museet

Åmells konsthandel

Åmells konsthandel i Stockholm är en anrik konsthandlare som även har ett öppet galleri med konstutställningar i Stockholm. Här finns skandinaviska konstnärer från 1600-talet och framåt representerade, och du hittar allt från Carl Larsson till Göteborgskolorister i Åmells samlingar!

Utställning på Åmells konsthandel

CFHILL

CFHILL är ett modernt konstgalleri beläget i ett 1600-talspalats i centrala Stockholm. Här visar man konst av välkända internationella konstnärer i fem olika salar på två våningar. Utställningarna varierar och här visas allt från 1900-talskonst från Die Brücke till svensk samtida skulptur.

Besök CFHILL

Wetterling Gallery

Wtterling ligger i Kungsträdgården och startades 1978 av Björn Wetterling. Det är ett av stadens ledande gallerier för samtida skandinavisk konst. De representerar ett trettiotal artister och arrangerar sex olika utställningar per år.

Besök Wetterling Gallery

Stockholm Gallery District

Kring Vanadisplan ligger ett helt område med flera gallerier. I Stockholm Gallery District pågår alltid utställningar – här hittar du bland annat GSA Gallery, Cecilia Hagström, Berg Gallery och Andys Gallery.

Läs mer om Stockholm Gallery District