Hans Arnolds Kända verk

En ovanlig men fantasifull konst

Hans Arnold hade en ovanlig blandning i sina illustrationer och konstverk. Konstnären jobbade mycket med de erotiska delarna samt den mjuka skräcken djupt in i bilderna, vilket har inspirerat och skapat intresse för många.

5 kända verk av konstnären

1

Astrid Lindgren - Allra käraste syster

En klassiker och fin novell från 1949 där berättelsen handlar om Barbro och hennes hemliga tvillingsyster Ylva-Li. Denna bilderbok har idag blivit kultur och innehåller magiska bilder av Hans Arnold. Läs mer om novellen här!

2

Gunnel Linde – Fröken ensam hemma

Berättelsen bygger på fantasin från en liten tjej när hon lämnas ensam hemma. Allt i barnets ögon blir levande, förändrat och förvandlat. En bilderbok som ska inspirera barn till att fortsätta drömma. Här hittar vi Hans Arnolds teckningar i spetsen. Läs mer om boken här!

3

Skivomslaget för ABBAS ”Greatest hits” från 1975

Greatest hits är ett album från 1975 av den svenska popgruppen ABBA. Detta skräckromantiska omslag fick ett väldigt stort visuellt genomslag och därefter fick fantastisk spridning i hemmen. Läs mer om albumet här!

4

Affischen till Steven Spielbergfilmen – Duellen

En road-thrillerfilm från 1971 där Hans Arnold fick skapa affischen. Denna illustration tog Arnold upp på toppen och bidrog till en stor popularitet. Läs mer om filmen här!

5

Bland tomtar och troll

Bland tomtar och troll är en sagosamling skapt av Erik Åkerlund. Boken har utgivits sedan 1907 och har haft flera olika illustratörer. Hans tog över illustrationerna för boken år 1980 och fortsatte därefter under flera år. Läs mer om tomtar och troll här!

Konst av andra konstnärer

Hans Arnold är en av Sveriges mest populära kultkonstnärer, men det finns många andra duktiga konstnärer – om du vill köpa eller sälja konstverk kan du läsa mer på vår sida om svensk konsthandel. Om du befinner dig i huvudstaden kan du även besöka vår sida om konstutställningar i Stockholm, och hitta något av intresse!

Hans Arnold – Posters, tavlor och bilder

Vill du kolla in fler illustrationer och bilder? Nedan finns tre Pinterestkonton som för dig vidare till konstnärens verk.